Wat zijn de verschillen tussen de oude en nieuwe richtlijnen van het oranje kruis in de EHBO trommel?

Onderstaand vindt u de verschillen terug en de aantallen die zijn gewijzigd gericht op de inhoud van de richtlijn 2016 en de nieuwe richtlijn van 2021. Het is niet verplicht om de richtlijn te volgen. Volgens de Arbowet is het voor bedrijven verplicht om een EHBO doos in huis te hebben. Er zijn geen regels over hoe de inhoud van deze verbanddoos eruit moet zien. Toch is het wel zo dat er voor een paar specifieke situaties een andere inhoud in de EHBO doos zit. De 2021 richtlijn en inhoud heeft een aantal medische verbandmaterialen aanwezig welke de 2016 inhoud van een verbandkoffer niet heeft en vindt u hieronder in een overzicht:

Ben ik verplicht om de richtlijn 2021 te volgen van het oranje kruis?

U bent niet verplicht om de richtlijn 2021 te volgen. Volgens de arbowet is het verplicht dat u adequate hulpmiddelen op locatie aanwezig moet hebben en binnen 30 seconden 1st hulp moet kunnen verlenen bij een ongeluk. 

Welke EHBO koffer of EHBO doos is geschikt voor u?

Het is altijd lastig om te bepalen welke hulpmiddelen het beste bij uw bedrijf of thuissituatie passen. Via onze branchechecker vindt u terug welke EHBO materialen het beste aansluiten: Welke BHV & EHBO hulpmiddelen in uw sector?

EHBO Koffer kopen?

Wij bieden een ruim assortiment aan van EHBO koffers, brandblussers, pleisters en verbandmaterialen. Besteld u voor 16:30 wordt het dezelfde dag nog verzonden en de volgende dag afgeleverd met DHL.

Als er nog vragen zijn zijn wij altijd van 08:00 tot 17:00 bereikbaar op + 31 0182 391-210 of via Whatsapp & e-mail.

Gerelateerde producten

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen op dit moment