Welke BHV & EHBO Hulpmiddelen in welke sector?

Moet u verplicht op locatie een Verbandkoffer hebben?

De verbandkoffer of ook wel EHBO Koffer genoemd is verplicht voor elk bedrijf volgens de Arbowet. Dmv. van de felle Oranje kleur kan u de verbandkoffer het beste op een neutrale plek in het bedrijf ophangen waardoor, die zichtbaar is voor iedereen. U moet volgens de wet binnen 30 seconden eerste hulp kunnen verlenen als er wat gebeurd op locatie.

Alle verbandkoffers die wij aanbieden bevatten een wandhouder en bevestigingsmateriaal.

Onderstaand gaan wij per sector na, welke EHBO koffer & bijvoegende producten er nodig zijn in welke sector. Dit kan gaan over een Pleisterdispenser, Oogspoeling of bijv. Signaleringen in de vorm van Pictogrammen.

Producten over datum? Wat nu?

U bent niet verplicht om de EHBO koffer te laten controleren door een bedrijf, u mag dit zelf ook doen op eigen locatie. Het is handig om de verbandkoffer of EHBO doos één of twee keer jaarlijks zelf te controleren. Met de controlelijsten is het gemakkelijk na te gaan wat er mist of gebruikt is aan EHBO hulpmiddelen.

Controlelijsten

Als u toch graag uw verbandkoffers of verbanddozen laat controleren neemt gerust met ons contact op via de onderstaande gegevens:

Als er nog vragen zijn zijn wij altijd van 08:00 tot 17:00 bereikbaar op + 31 0182 391-210 of via Whatsapp & e-mail.

De bovenstaande samenstelling kan u denken aan beroepen binnen de Bouw & Werkplaats sector: Aannemer, metselaar, stukadoor, dakdekker, Timmerman, Tegelzetter, Schilder, Betonboorder, Installiemonteur & klusbedrijf. Als u meerdere mensen in dienst heeft kan er bijv. in de bedrijfsbus een Verbanddoos B Bedrijf bijgevoegd worden.

De keuze voor de verbandkoffer in deze sector verschilt betreffende of het voor een middelbare school of bijv. een basisschool/kinderdagverblijf is. Voor de lagere groepen raden wij de Verbandkoffer Onderwijs aan en voor het voortgezet onderwijs de Verbandkoffer Standaard. Het wordt aangeraden om een verbandkoffer per verdieping te plaatsen. 

Is er nog een keuken aanwezig op locatie, kijk dan bij de sector Horeca/Voedingsindustrie.

De verbandkoffer inclusief pleisterautomaat zorgt ervoor dat de verbandkoffer weinig wordt open gemaakt en de inhoud veelal intact blijft. LET goed op de brandveiligheid binnen de locatie door een gecertificeerde brandblusser en rookmelder- & Co2 melder op locatie aanwezig te hebben.

In de horeca of voedingsindustrie is de HACCP wetgeving verplicht. Hier vallen alle bedrijven of organisaties onder zoals, Restaurants, buurthuizen, zorginstellingen, voedselproductie bedrijven of een andere organisatie die voedsel bereid of verwerkt. Alle materialen die wij aanbieden voldoen aan de HACCP wetgeving en normering. Wenst u Blauwe HACCP pleisters voor de voedingsindustrie voor een X-ray apparaat, kijk dan naar de Detectaplast X-Ray Pleisters.

In de Sector Sport vallen de volgende organisaties en bedrijven als Zwembaden, Sportverenigingen & Complexen en gymzalen. Veel gebruikte artikelen in deze sector zijn de Instant Coldpacks, sporttape, coolspray, reddingsdekens en pleisters. Met de juiste EHBO hulpmiddelen en sportverzorgingsproducten op locatie, kan er snel gereageerd worden op een blessure of verwonding.

Niet alleen op werk maar ook thuis is het verstandig om een EHBO kit of EHBO doos in huis te hebben. Kijk ook altijd naar de brandveiligheid in en rondom het huis met een blusdeken in de keuken en een rookmelder welke sinds Juni 2022 verplicht zijn op elke verdieping. Gericht op de kleine ongelukjes wordt het aangeraden om een pleisterrol of schaafwonden bij kinderen om Betadine in huis te hebben.

Gericht op de EHBO & BVH hulpmiddelen voor onderweg bent u verplicht in bepaalde landen in Europa om een verbanddoos Auto aanwezig te hebben in het voertuig. Denk ook aan een eerste hulp kit bij het wandelen, fietsen of andere buitenactiviteiten. Andere producten die goed aansluiten, zijn de Aspivenin Uitzuigset voor wespensteken of bijv. een Lifehammer voor in de auto.

In de logistieke sector gericht op Vrachtwagens, bussen & bestelbussen wordt het aangeraden om een EHBO doos te faciliteren. Voorzie het voertuig hiervan en bescherm het personeel voor kleine ongelukjes/verwondingen. In bepaalde landen is het verplicht om een verbanddoos & voertuigblusser aanwezig te hebben.

Gericht op de Detail- & Retail is het verplicht om een EHBO koffer op locatie aanwezig te hebben. Duid de aanwezige hulpmiddelen duidelijk aan met een PICTOGRAM of signaleringsbord. De Retailhandel is meestal gevestigd op een drukke locatie. Een AED ook wel een defibrillator genoemd is levensreddend en kan van toepassing hier zijn.

In de sector Zorg vallen de volgende organisaties en bedrijven: Ziekenhuizen, zorginstellingen, huisartsen, tandartsen en fysiotherapeuten. De hygiëne is erg belangrijk in deze sector, wij bieden een ruim assortiment aan van verbruikersmateriaal voor praktijk en ziekenhuis als injectiemateriaal, disposables & sportverzorgingsartikelen. Is er een keuken aanwezig, kijk dan bij de sector Horeca.

Bedrijven actief in de industrie die werken met gevaarlijke stoffen zijn verplicht om oogspoeling op locatie aanwezig te hebben. PLUM bied een groene fles aan welke geschikt is voor stofdeeltjes of de blauwe fles welke geschikt is als er gevaarlijke stoffen worden gebruikt. Zorg goed voor duidelijke signalering met pictogrammen van de aanwezige EHBO & BHV hulpmiddelen.

Zit uw sector er bovenstaande niet bij? Neem contact met ons op via + 31 182 391 210 of via de e-mail, chat & whatsapp waar onze deskundige medewerkers graag advies geven over de mogelijkheden of benodigde hulpmiddelen bij u op locatie!

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen op dit moment