Trauma

Traumazwachtel

Een traumazwachtel wordt gebruikt bij het stelpen van sterke uitwendige bloedingen. Andere benamingen voor een traumazwachtel zijn ook wel Emergency Bandage of Isreali Bandage.

Voor een tourniquet bent u bij ons ook aan het goede adres.

HEKA Bleeding Control Kit
Voor 16.30 besteld, morgen in huis
Trauma

HEKA Bleeding Control Kit

Toon beschikbare kortingen
Vanaf Aantal Eenheidskorting Prijs incl btw
4 € 3,62 € 86,79
7 € 8,14 € 82,27
11 € 10,85 € 79,56

Tourniquet of traumazwachtel kopen? CAT tourniquet en MHCI tourniquet & traumazwachtels

In de wereld van eerstehulpverlening en medische interventies speelt snel en effectief handelen een cruciale rol. Vooral bij bloedingen, waar elke seconde telt, kunnen hulpmiddelen zoals een tourniquet of traumazwachtel letterlijk levensreddend zijn. Maar wat is het verschil tussen deze twee? En welke voordelen bieden specifieke merken zoals CAT en MHCI?

CAT tourniquet: een betrouwbaar hulpmiddel in noodsituaties

De CAT tourniquet staat bekend om zijn robuustheid en efficiëntie. Oorspronkelijk ontwikkeld voor het militaire veld, wordt de CAT tourniquet nu wereldwijd erkend in de medische wereld vanwege zijn betrouwbaarheid en snelle toepassing. Het eenvoudige ontwerp zorgt ervoor dat zelfs personen zonder medische training het effectief kunnen gebruiken.

MHCI tourniquet en traumazwachtels: innovatie en kwaliteit gecombineerd

MHCI staat bekend om zijn geavanceerde medische hulpmiddelen en hun tourniquets en traumazwachtels zijn daarop geen uitzondering. Terwijl hun tourniquet Rapid zwart een snelle en effectieve bloedstopping mogelijk maakt, zijn hun traumazwachtels specifiek ontworpen om grote wonden af te dekken en te beschermen, waardoor verdere complicaties worden voorkomen. De traumazwachtels zijn verkrijgbaar in een breedte van 10 cm en 15 cm.

Het verschil tussen een tourniquet en een traumazwachtel

Een traumazwachtel is, in tegenstelling tot een tourniquet, een speciaal soort verband dat is ontworpen om zware bloedingen te behandelen. Het combineert de functies van een elastisch verband met een drukverband en heeft vaak een geïntegreerd drukpunt om directe druk uit te oefenen op een bloedende wond. Terwijl een tourniquet de bloedstroom volledig stopt, helpt een traumazwachtel bij het beheersen en verminderen van de bloeding, terwijl tegelijkertijd de wond wordt beschermd.

HEKA bleeding kit & traumazwachtel: een complete oplossing voor noodsituaties

In noodgevallen, waar elk moment telt, is het handig om alle benodigde hulpmiddelen binnen handbereik te hebben. De HEKA bleeding kit is precies zo'n hulpmiddel. Het bevat alles wat je nodig hebt om snel en efficiënt zware bloedingen te behandelen. Bovendien staat de traumazwachtel van HEKA bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit en effectiviteit, waardoor het een essentiële aanvulling is op elke eerstehulpkit.

Of je nu een professional bent in de medische wereld, een eerstehulpverlener of gewoon iemand die voorbereid wil zijn op noodgevallen, het kiezen van de juiste hulpmiddelen kan van cruciaal belang zijn. Tourniquets en traumazwachtels hebben elk hun unieke voordelen en toepassingen, en merken zoals CAT, MHCI en HEKA hebben bewezen betrouwbaar en effectief te zijn. Door te investeren in kwaliteitshulpmiddelen ben je beter voorbereid op situaties waar elke seconde telt, en kan je mogelijk levens redden. Bestel nu snel en eenvoudig jou trauma hulpmiddelen bij !