Rookmelder

Rookmelders

Een rookmelder detecteert enkel rook. Wordt er teveel rook gemeten, dan geeft de melder een alarm. Rookmelders zijn in Nederland niet verplicht om te hebben, dit in tegenstelling tot een aantal landen om ons heen, zoals Engeland en Frankrijk. Wel is het zo dat nieuwbouwwoningen (vanaf 2003) standaard voorzien moeten zijn van een rookmelder. Wij bieden naast rookmelders ook koolmonoxidemelders en hittemelders aan

Vanaf 1 juli 2022 is in iedere woning een rookmelder verplicht. Deze verplichting bestaat al sinds 2003 voor nieuwbouwhuizen, maar in de nieuwe wetgeving staat dat ook in bestaande woningen op iedere verdieping een rookmelder moet hangen.

Rookmelders: Ben op tijd met uw veiligheid thuis of in je bedrijf!

Als het gaat om veiligheid in huis, is er geen compromis dat te groot is. Een van de belangrijkste veiligheidsmaatregelen die men kan treffen, is de installatie van rookmelders. Niet alleen omdat het verplicht is, maar vooral omdat ze levens redden. Maar hoe kiest u de juiste rookmelder? En hoeveel heeft u er nodig voor uw huis? Laten we eens kijken naar twee toonaangevende merken, X-Sense en Fire Angel, om beter te begrijpen wat ze te bieden hebben.

Rookmelder: Een verplichting voor uw veiligheid

Waarom zijn rookmelders verplicht?

Het antwoord is eenvoudig: ze redden levens. Wanneer er brand uitbreekt, vooral tijdens de nacht, zijn de eerste momenten cruciaal. Een rookmelder waarschuwt bewoners direct bij het eerste teken van rook, waardoor kostbare seconden worden gewonnen om te ontsnappen of het vuur te blussen. Sinds 1 Juli 2022 is het verplicht om op elke woonetage een rookmelder op te hangen.

Hoeveel rookmelders heb ik nodig?

Dit hangt af van de grootte en indeling van uw huis. Idealiter moet er op elke verdieping een rookmelder zijn, vooral in de buurt van slaapkamers. Als uw huis een groter grondoppervlak heeft, is het verstandig om meerdere rookmelders per verdieping te installeren om maximale dekking te garanderen.

X-Sense Rookmelder: Slimme connectiviteit voor extra veiligheid

Verbinding via wifi

X-Sense gaat een stap verder dan de traditionele rookmelders. Dankzij de geïntegreerde wifi-connectiviteit kunnen verschillende X-Sense rookmelders in huis met elkaar worden verbonden. Als één melder rook detecteert, zullen alle verbonden melders een alarm geven. Dit zorgt voor een onmiddellijke en duidelijke waarschuwing, ongeacht waar u zich in huis bevindt.

Fire Angel: Kies de juiste batterij voor jou

Lithium versus vervangbare batterijen

Fire Angel biedt gebruikers flexibiliteit bij het kiezen van hun stroombron. Voor degenen die op zoek zijn naar een duurzamere en langdurige oplossing, zijn er rookmelders met lithiumbatterijen die jaren meegaan zonder vervanging. Maar voor degenen die de voorkeur geven aan traditionele, vervangbare batterijen, biedt Fire Angel ook die optie. Dit zorgt ervoor dat u altijd een waarschuwing krijgt, zelfs als de stroom uitvalt. Het selecteren van de juiste rookmelder voor uw huis is een beslissing die niet lichtvaardig mag worden genomen. X-Sense en Fire Angel zijn beide betrouwbare merken die verschillende oplossingen bieden, afhankelijk van uw behoeften. Maar ongeacht het merk of model dat u kiest, onthoud altijd dat het hebben van een rookmelder - en het regelmatig controleren van de batterijen en functionaliteit - het verschil kan maken tussen leven en dood in het geval van een brand. Wees veilig en kies verstandig. Bestel nu snel en voordelig je X-Sense of FireAngel rookmelders bij shop_name}