Pleisters

Pleisters kopen?

Pleisters worden gebruikt in verschillende situaties. Of u nu een klein sneetje hebt of een grotere wond, met een pleister beschermt u de wond tegen viezigheid. Wij bieden pleisters aan van bekende merken zoals Hansaplast, Compeed, Betadine, Heltiq & BSN (Leukoplast).

Welk verschillende soorten pleisters bestaan er?

Pleisters op rol, wondpleisters, detecteerbare/HACCP pleisters, hechtpleister, eilandpleister & kinderpleisters verkrijgbaar in verschillende maten en grootte.

Pleisters kopen? Kies uit verschillende soorten en maten

Bij een wondje is een pleister vaak het verbandmiddel waar het eerst aan wordt gedacht. Dat is logisch, want een pleister dekt de wond af. Hij zal het bloeden meestal verminderen en daarnaast de wond beschermen tegen vuil. Omdat pleisters in verschillende maten en soorten verkrijgbaar zijn, kunt u in veel situaties van een pleister gebruikmaken.

Standaard aanwezig in de EHBO-koffer

In EHBO-koffers zitten standaard een aantal pleisters. Dit zijn pleisters van verschillende groottes, zodat ze bij diverse verwondingen als verbandmiddel kunnen dienen. De pleisters zijn vaak de materialen in de verbanddoos die snel op zijn. Voor iedere situatie is het namelijk denkbaar dat u daar een pleister overheen doet. Bijvoorbeeld voor het behandelen van een snee in de vinger of bij een schaafwond op een elleboog. Pleisters kunnen van textiel gemaakt zijn en er is een waterafstotende wondpleister.

Waarom is een aanvulling handig?

Voor thuisgebruik heeft u waarschijnlijk voldoende aan het standaard assortiment pleisters in de EHBO-koffer. Toch gaat ook deze voorraad uiteindelijk op en zult u voor aanvulling moeten zorgen. Heeft u een bedrijf met veel werknemers? Dan is het raadzaam om het standaard aantal pleisters in de verbanddoos aan te vullen. En eventueel uit te breiden met verschillende soorten en maten. Dit kunt u doen door een doos met pleisters in de verbanddoos te leggen. U kunt er tevens voor kiezen om de pleisters een aparte plek te geven. In dat geval gaat u voor een speciale pleisterdispenser. Deze kan aan de muur gehangen worden. De pleisters kunnen op een snelle en hygiënische manier uit het apparaat gehaald worden. Ze zijn op deze manier bovendien voor iedereen goed toegankelijk.

Welke soorten pleisters kiest u?

Op het eerste oog zien de meeste pleisters er hetzelfde uit. Toch zijn er wel degelijk verschillende soorten pleisters. Die hebben ook nog eens een eigen functie. Zo heeft Hansaplast bijvoorbeeld vingerpleisters. Uw vingers zijn de hele dag in beweging en een standaard pleister zal daarom niet altijd even goed blijven zitten. Deze pleisters wikkelt u gemakkelijk twee keer om een vinger, voor extra stevigheid. Het textielweefsel laat hierbij nog steeds voldoende lucht door. Wilt u geen losse pleisters, maar een pleisterrol, dan zijn er ook genoeg mogelijkheden. Leukoplast heeft bijvoorbeeld rollen van vijf meter, waarbij u keuze heeft uit verschillende breedtes. Zoals vier centimeter, of een grote pleister van acht centimeter. Voor een hechtpleister, waarmee u een gaasverband vast kunt maken, kiest u voor Leukopor. Deze hechtpleister is heel geschikt voor mensen met een gevoelige huid. De meest pleisters zijn langwerpig en hebben voornamelijk de functie om de wond te beschermen. Een ronde pleister doet dit uiteraard ook. Maar kiest u voor een ronde pleister met m-doc™-poeder dan zal dit poeder zorgen voor snelle stelping van het bloed.

Speciale pleisters voor verschillende situaties

Als u verschillende afmetingen pleisters in uw verbanddoos heeft, heeft u op ieder moment een pleister die geschikt is om de wond te bedekken. Toch bepaalt niet alleen de maat de keuze, ook de kleur kan hier een rol in spelen. Voor kinderen kiest u bijvoorbeeld voor pleisters met een gekleurde afbeelding. In bepaalde bedrijfstakken is het echter noodzakelijk om niet met pleisters te werken die de standaard huidkleur hebben. In de horeca en de voedingsindustrie gebruikt men daarom blauwe horeca pleisters. Deze vallen op door de kleur. Ze bevatten tevens metaal dat detecteerbaar is. Hierdoor zijn de pleisters makkelijker terug te vinden als tijdens de werkzaamheden een pleister verloren wordt. Ook deze pleisters zijn in verschillende maten verkrijgbaar, zowel als losse pleister als op rol.

Laatste Nieuws