Black Friday - 10% Korting op alle producten - geldig van 21.11.2022 tot en met 28.11.2022

Waarom is een oogdouche belangrijk?

Oogdouche of Oogspoeling kopen?

De ogen zijn een belangrijk onderdeel van ons lichaam maar ook een kwetsbaar deel. Op het gebied van EHBO hulpmiddelen is de oogdouche een belangrijk onderdeel wat zorgt voor zuivering van de ogen bij vuil in het oog of contact met chemische stoffen. Hieronder wordt uitgelegd bij welke situatie u welke oogspoelfles nodig heeft.

Met een oogdouche zorgt u voor een snelle handeling bij een verwonding aan het oog en voorkom verdere schade!

Oogspoeling groen of blauw?

De wereld van oogdouches wordt verdeeld in 2 soorten, de groene of blauwe fles. De groene oogspoeling van bijvoorbeeld PLUM is geschikt bij vuil- en stofdeeltjes. De blauwe oogspoelfles is geschikt na contact met schadelijke stoffen als bijvoorbeeld chemische stoffen. Na contact met schadelijke stoffen bel altijd 112!

Wat is Sodium Chloride oogspoeling?

Sodium Chloride oogspoeling bevat een steriele zoutoplossing. (Natriumcholride of 0,9%) Een oogdouche Sodium Chloride is verplicht voor bedrijven die werken met stof en/of zaagsel. 

Wat is PH-Neutraal oogspoeling?

De pH-neutrale oogdouche bevat een steriele fosfaatoplossing wat ervoor zorgt als een oog in contact met zuren, chemicaliën en alkaliën weer terug brengt naar een waarde van 7,4. De pH-neutrale oogspoeling is verplicht voor bedrijven die werken met chemische stoffen.

Oogspoelstation kopen?

Een oogspoelstation zorgt voor overzichtelijk gebruik van de oogdouches. Monteer het oogspoelstation met de meegeleverde schroef set altijd gemakkelijk aan een wand of muur. De wandbox is afsluitbaar en daardoor wordt ervoor gezorgd dat er geen mogelijkheid is tot vervuiling aan de oogspoelflessen in de box. Het oogspoelstation wordt afgeleverd inclusief instructiekaart voor gebruik van het product.

Oogspoelampul kopen?

Een oogspoelampul bevat dezelfde 0,9% Sodium Chloride inhoud als een oogspoelfles maar is verpakt in een kleinere hoeveelheid van 20ml voor het eenvoudig wegspoelen van stof- en vuil in het oog. Indien het oog in aanraking komt met grote hoeveelheden stof- en vuil dan wordt aangeraden om een oogspoelfles te gebruiken. 

Hoe gebruik ik een oogspoelfles?

Een oogdouche is een knijpfles welke is voorzien van een dop erop. Verwijder de dop en plaats het bovenstuk op het oog. Knijp in de fles en doe dit terwijl het hoofd achterover gebogen is. 

De oogspoeling is verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden van 200, 500 en 1000ml. Hieronder vindt u de richtlijnen aan betreffende het spoelen van de ogen en hoelang dit nodig is:

200ml = 2 minuten spoelen

500 ml = 5 minuten spoelen

1000 ml = 10 minuten spoelen

Oogdouche & Oogspoelstation

Wij bieden naast een ruim assortiment oogspoeling ook een groot aantallen producten op het gebied van Mondmaskers, Overalls, Haarnetjes, Vuilniszakken en veel andere soorten. Heeft u vragen contact ons dan via Tel: +31 182-391210 of E-mail, Chat & Whatsapp. Ons team van deskundigen staat u graag te woord.

Comments (0)

No comments at this moment
Product added to wishlist