Er zijn veel verschillende soorten maskers op de markt. Echter is het verschil tussen de mondmaskers vaak niet duidelijk. Met name het verschil tussen het type II en type IIR masker is niet duidelijk. Beide maskers zijn chirurgische mondmaskers. Chirurgische mondmaskers zijn medische hulpmiddelen die je draagt tijdens het verzorgen en behandelen van patiënten en cliënten. Een chirurgisch mondmasker heeft als doel om de uitgeademde lucht te filteren en de omgeving van de drager te beschermen tegen druppels die ontstaan bij het praten, hoesten en of niezen.

Verschil type II en type IIR

Het verschil tussen beide maskers is, is dat type IIR ook spatdicht is. Type II is dit niet. Type II is geschikt voor gebruik door medewerkers in de gevallen waarbij een mondneusmasker vereist is, maar waar er geen risico bestaat op spatten van lichaamsvloeistoffen. Dit kan dus bijvoorbeeld in een tandartspraktijk zijn. Type II heeft daarnaast ook een BFE (bacterie filter efficiency) van minimaal 98%.

                                      

AdemhalingsmaskerS FFP2 en FFP3

Het type II en type IIR masker zijn niet geschikt als ademhalingsbeschermingsmaskers. Mocht u een ademhalingsmasker willen dan is het FFP2 masker of het FFP3 masker geschikt. Deze maskers sluiten beter aan op het gezicht. Daarnaast beschermen deze maskers ook tegen de allerkleinste deeltjes van virussen, bacteriën en stofdeeltjes. FFP3 heeft de sterkste filter in de FFP reeks, wat staat voor Filtering FacePiece Particals.Het FFP2 masker heeft een filter efficiëntie van 95%. Het FFP3 masker daarentegen heeft een filterrendement van 99%. Wilt u dus zo min mogelijk risico lopen op besmettingsgevaar dan is het FFP3 masker de beste optie.

Met een type II mondmasker beschermt u uw omgeving, met het type FFP2 of FFP3 masker beschermt u uzelf.

 

Comments (0)

No comments at this moment
Product added to wishlist