Het belang van materialen in de geschiedenis van Vikan

Wat zit er in een borstel? Nou, het is een vraag die we heel serieus nemen - en vrij letterlijk. In feite kunt u de hele 120-jarige geschiedenis van ons bedrijf traceren door de materialen te onderzoeken die de producten vormen die we maken.

Voordat we dat doen, laten we echter even stilstaan ​​bij de vraag waarom deze materialen zo belangrijk zijn. Het interessante punt is dat borstels en ander schoonmaakgereedschap niet alleen moeten worden gereinigd. Ze moeten ook schoon zijn. Met andere woorden, je kunt een oppervlak niet echt reinigen met een schoonmaakgereedschap dat vuil is. De materialen die worden gebruikt om een ​​reinigingsgereedschap te produceren, samen met het ontwerp van het gereedschap, hebben een beslissende invloed op beide factoren - hoe goed het gereedschap schoonmaakt en hoe goed het schoon kan worden gehouden.

In de negentiende eeuw, toen Vikan werd opgericht, werden borstels gemaakt van koppen in verschillende houtsoorten en haren gemaakt van een reeks natuurlijke vezels, samengebonden met touw voor inbrengen in gaten in de borstelkop. In die tijd, voordat de voedselproductie werd geïndustrialiseerd, lag de nadruk op de reinigingsefficiëntie of hoe goed de borstel werd gereinigd. En natuurlijk betekent "goed reinigen" ook goed lang reinigen, waardoor duurzaamheid vanaf het begin een factor is.

De materialen die Vikan oprichter A.P. Pedersen gebruikte om zijn eerste borstels te produceren, werden gekozen om precies te passen bij de borstel in kwestie. De winkel van de heer Pedersen had veel verschillende natuurlijke vezels op voorraad voor de borstels van zijn borstels en bezems, en de kunst was de perfecte vezel te selecteren voor een boender, een bezem van een straatveger, een melkborstel enzovoort. Uit gegevens blijkt dat de heer Pedersen met ten minste vier soorten piassava-vezels werkte, samen met paarden- en zwijnenhaar - de laatste van plaatsen zo ver weg als India en China - voor fijnere borstels.
Geschiedenis vikan schoonmaak producten
Tegen de jaren 1930 had het teeltbedrijf van de heer Pedersen een eigen 'mengkamer', waar verschillende vezels werden gecombineerd om nog meer gespecialiseerde doeleinden te dienen. En tijdens de Tweede Wereldoorlog dwong de beperkte toegang tot buitenlandse markten het bedrijf om alternatieve materialen te vinden voor gebruik als borstelharen - een vroeg teken van de beroemde innovatiekrachten van Vikan. Maar toch was de constante drijfveer een toewijding aan het reinigen van de effectiviteit en duurzaamheid van het gereedschap.

Naast het assortiment gereedschappen voor het reinigen van hout en natuurlijke vezels, produceerde Vikan sinds het midden van de jaren zestig een klein aantal plastic borstels. Alles veranderde echter in het begin van de jaren zeventig, toen een wetenschappelijk onderzoek aantoonde dat inloopgekoelde ruimtes bij een Deense vleesverpakkingsinstallatie na het reinigen hogere bacterieniveaus vertoonden dan ervoor. Deze ontdekking - en een groeiende algemene zorg voor en het vermogen om voedselproductiehygiëne te meten - luidde een nieuw tijdperk in voor Vikan, waar schoonmaakgereedschap zowel in de traditionele zin moest reinigen als schoon moest zijn om hygiënisch te kunnen reinigen
.


viak producten snel geleverd


Vikan stond voor die uitdaging op dezelfde manier als altijd: door te kijken naar de materialen die het bedrijf gebruikte om zijn reinigingsgereedschap te produceren. Met andere woorden, door te heroverwegen wat er in een penseel zit. De conclusie was dat synthetische materialen - plastic en nylon - de weg vooruit waren en dat Vikan zijn revolutionaire "White Series" hygiënische penselen voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie voortbracht.

Iedereen die tegenwoordig bekend is met het assortiment van Vikan, kan zien dat de rest bij wijze van spreken geschiedenis is. Vikan staat wereldwijd bekend als de leider op het gebied van hygiënische reinigingsgereedschappen - gereedschappen die op de lange termijn effectief reinigen en schoon kunnen worden gehouden, zodat ze ook hygiënisch kunnen reinigen. Een interessante kanttekening in dit verband is dat soms niet de materialen die in een product worden gebruikt, maar de materialen die niet langer worden gebruikt, het verschil maken. Door bijvoorbeeld nietjes en hars af te schaffen en in plaats daarvan volledig gevormde borstelharen te gebruiken, heeft ons UST-assortiment twee potentiële voedselverontreinigingen uit de vergelijking verwijderd.
Tegenwoordig zijn schoonmaakgereedschap dat in contact komt met voedsel onderworpen aan nog een andere materiaalgerelateerde eis: naleving van voedselcontact. Ook hier is Vikan toonaangevend in de industrie, waar alleen van toepassing op materialen die in contact komen met voedsel en, kritisch, het bewijs van deze conformiteit direct online beschikbaar maken in de uniek gedetailleerde conformiteitsverklaringen die we produceren voor elk hygiënisch reinigingsgereedschap dat we maken.

In de context van de geschiedenis van Vikan hebben de materialen die we hebben gebruikt - van hout en natuurlijke vezels tot plastic, plastic en nylon dat in contact komt met voedsel - een cruciale rol gespeeld in ons leiderschap in hygiënische reinigingshulpmiddelen voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

Comments (0)

No comments at this moment
Product added to wishlist